Nagyvilág

Kínai nagykövetségre támadtak Szíriában

szíria (szíria)
szíria (szíria)

Aknagránát csapódott be Kína damaszkuszi nagykövetségének területén, egy szíriai alkalmazott könnyebben megsérült, az épületkomplexum falában kár keletkezett, ablaküvegek törtek be.

Az eset hétfőn történt, a sérültet kórházba vitték. A Hszinhua hírügynökség tudósítójának jelentése szerint a területet repeszdarabok és törmelék borította el. Feltételezések szerint az aknavető gránátot a szíriai főváros déli részéről lőtték ki.

Peking megdöbbenését fejezte ki a történtek miatt és elítélte a cselekményt. Hung Lej külügyi szóvivő közleményben figyelmeztette az “érintett feleket” Szíriában, hogy tartsák magukat a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi szerződéshez, egyben tegyenek konkrét lépéseket a diplomáciai képviseletek és a diplomaták védelmére.

A szóvivő egyúttal azonnali tűzszünetre, az erőszak leállítására szólított fel, továbbá a párbeszéd mielőbbi megkezdését sürgette Szíriában.

A múlt héten Irak damaszkuszi konzulátusát érte aknacsapás, a támadásban egy iraki nő meghalt, hárman megsérültek. Korábban az orosz nagykövetséget érte találat, a képviselet három dolgozója megsérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik