Nagyvilág

Magyar erdőbe magyar jetit!

Titokzatos erdei lényről számolnak be az internetezők az ország különböző pontjairól – írja a Bors. Fanyűvőnek nevezik, 2-3 méter magas, fehér szőre van és majomszerű.

Amerikában nagylábúnak hívják, Ázsiában jetinek, nálunk pedig – mint a Bors cikkéből kiderül – fanyűvőnek a titokzatos erdei embert. Nemcsak internetes posztok, hanem múlt századi feljegyzések is említést tesznek a hórihorgas, ezüstszínű majomról, amely állítólag elhagyatott bányákba és barlangok üregeibe fészkeli be magát.

Többen is látni vélték már a fanyűvőt: az egyik szemtanú például arról számolt be, hogy egy éjszakai, erdei séta során, az orra előtt futott keresztül az úton a „körülbelül háromméteres, iszonyatosan vékony ember”. Egy lány pedig arról írt, hogy sírógörcsöt kapott, annyira megijedt a lénytől, mikor megpillantotta.

A tudósítások szerint a lény személyleírása a következő: fehér színű, de nem sűrű szőre van. Alkata vékony, de fizikailag igen erős. 190–230 centiméter közöttire tippelik a magasságát. Kezei a térdéig érnek, az ujjai nagyon hosszúak.

A Kriptid nevű blogra beküldtek egy fényképet is, amelyen állítólag a fanyűvő látható, de ennek a hitelességét rengetegen megkérdőjelezték.

Önök szerint létezik a fanyűvő? Írják meg véleményüket a hozzászólásoknál!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik