Nagyvilág

Utoljára adtak be méreginjekciót Ohióban

Injekcios-tu(960x640)(2).jpg (injekciós tű, )
Injekcios-tu(960x640)(2).jpg (injekciós tű, )

Szerdán végeztek ki utoljára elítéltet nyugtató gyógyszeres injekcióval. A meglévő szer szavatossága ugyanis lejár, és Ohio nem kap többé szállítmányt.

A 61 éves Harry Mittsnek adták be az utolsó adag pentobarbitalt. Ohio a jövőben más módon fogja végrehajtani a kivégzéseket, de hogy miképp, azt csak októberben közlik. A változtatás oka, hogy a szer gyártója nem hajlandó közreműködni emberek kivégzésében, így nem ad el Ohiónak sem, az amerikai tagállam pentobarbital-készletének pedig hamarosan lejár a szavatossága.

Harry Mitts 1994-ben Cleveland egy külvárosi részén az otthonából dühödten lövöldözve rasszista sértéseket kiabált és megölt egy fekete férfit, majd egy fehér rendőrt, további kettőt pedig megsebesített. Mitts 19 évet raboskodott, kivégzése a lucasville-i állami börtönben volt.

A férfi a végzetes napig büntetlen előéletű volt. Elmondása szerint erősen lerészegedett válása miatti bánatában, és azért kezdett lövöldözni, hogy a kiérkező rendőrök agyonlőjék. Vallomása szerint sohasem volt fajgyűlölő, ám arra nem tudott magyarázatot adni, hogy fehér szomszédaira miért nem lőtt, holott megtehette volna, még mielőtt a fekete férfira tüzelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik