Nagyvilág

Osztrák ámokfutó: a rendőrök lőttek előbb

osztrák lövöldözés (ausztria, lövöldözés, rendőrök)
osztrák lövöldözés (ausztria, lövöldözés, rendőrök)

A rendőrök nyitottak először tüzet az ámokfutó annabergi vadorzóra, aki a lövöldözésben ezután megölt négy embert - tudta meg az osztrák televízió az osztrák rendőrségtől.

“A férfi egy útzárhoz ért, rövid ideig lelassított, de azután az egyik járőrkocsit leszorította az úttestről” – mondta Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő az ORF-nek. Miután az autó áttörte az útzárat, a rendőrök rálőttek a járműre – tette hozzá.

Alois H. ezután visszafordult Annaberg irányába, miközben a Cobra különleges rendőrségi egység egyik autója a nyomába eredt. Két kilométerre a rendőrségi útzártól a vadorzó két lövést adott le, ezek kioltották egy rendőr és egy vöröskeresztes alkalmazott életét. Röviddel később két másik rendőrre is rálőtt az 55 éves férfi, őket is megölte, majd a grossprieli tanyájára menekült, ahol elbújt az egyik épület alatt kialakított titkos rejtekhelyen. A Cobra egység tagjai végül megrohamozták a házat és rábukkantak a férfi holttestére. A vadorzó vélhetően felgyújtotta a ház egyik helyiségét és a lángok között lelte halálát.

A hatóságok tájékoztatása szerint a nyomozás várhatóan hetekig eltart még. A rendőrség aprólékosan megvizsgálja a férfi házában talált több száz lőfegyvert és trófeát. Ellenőrzik, hogy a fegyverek nem abból a betörés-sorozatból származnak-e, amelyben ismeretlen tettesek vadászlakokat és vadászkastélyokat fosztogattak az elmúlt években.
A rendőrség megerősítette, hogy a tanyán lopott motorbicikliket is találtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik