Nagyvilág

Lefilmezett gyerekverő tanárok

Kínai tanítási módszerek. Szó szerint beleverik a tudást a diákokba.

Az első felvétel ma került fel a LiveLeakre. A hozzá tartozó szöveg szerint a diák azért kapta a verést, mert rossz választ adott egy kérdésre.

(Önöknek mi a véleményük? Megengedhető, hogy a tanárok a testi fenyítés eszközével éljenek, vagy ez barbár módszer, aminek semmi keresnivalója a modern iskolákban? Esetleg kaptak “körmösöket” vagy “kokikat”, amikor iskolába jártak, húzták meg a fülüket tanárok, amikor rossz feleletet adtak egy kérdésre? Írják meg a kommentekben!)

És nem, ez nem egyszeri eset. Kínában úgy tűnik mintha teljesen megszokott módszer lenne, hogy a diákokba megpróbálják szó szerint beleverni a tananyagot. Egy gyors keresés után több ilyen videofelvételt lehet találni. Mint például ezt.

Vagy ezt.

Ráadásul már igen korán rászoktatják a gyerekeket arra, hogy verés jár, ha a tudásuk nem megfelelő. Az alábbi videón óvodáskorú kisgyerekeket ver a tanárnő, mert nehezen megy nekik az összeadás.

Ez utóbbiból azért már botrány lett Kínában, és a kérdéses tanárt felfüggesztették, az óvodát pedig bezárták. Mert egy szintet azért már ott sem lehet átlépni, különben bajba kerülnek a tanárok. Mint az a tanár, aki a hajánál fogva vonszolt ki az osztályból egy lányt, majd eszméletlenre verte.

(Még egyszer tehát: Önöknek mi a véleményük? Megengedhető, hogy a tanárok a testi fenyítés eszközével éljenek, vagy ez barbár módszer, aminek semmi keresnivalója a modern iskolákban? Esetleg kaptak “körmösöket”, vagy “kokikat”, amikor iskolába jártak, húzták meg a fülüket tanárok, amikor rossz feleletet adtak egy kérdésre? Írják meg a kommentekben!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik