Nagyvilág

Ámokfutás: fejbe lőtték a 3 éves gyereket

police (police, )
police (police, )

Fejlövés érte azt a hároméves gyereket, akit válságos állapotban kórházba szállítottak. A lövöldözés tizenkét sebesültje között még három áldozat állapota válságos.

Tíz felnőttet és a gyermeket mentők szállították kórházba, a tizenkettedik sebesült saját gépkocsijával ment orvoshoz. Egy szemtanú arról számolt be, hogy egy raszta frizurás férfi egy szürke gépkocsiból rálőtt, majd továbbhajtott a parkba, ahol folytatta az ámokfutást.

A lövöldözés az amerikai város délnyugati, Back of the Yards nevű kerületében történt egy park kosárlabdapályáján. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki és miért lövöldözött. Egyes hírek szerint a bűnesettel összefüggésben előállítottak egy embert, de a hatóságok ezt cáfolták.

Egy közelben lakó azt mondta a Chicago Sun-Times című lapnak, hogy a környéken az elmúlt években nem voltak hasonló, lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, itt tíz évvel ezelőtt fordult jobbra a helyzet.

A CNN hírtelevízió azonban idézett a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által a minap közzétett jelentésből, amely szerint Chicagóban tavaly 500, egy évvel korábban pedig 431 gyilkosság történt, több mint bármely más amerikai városban. A városi illetékesek az mondják, hogy az idei statisztikák már jobb képet mutatnak a város közbiztonságáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik