Nagyvilág

Hat holttestet rejtettek a tóból kiemelt autók

Több mint negyven éve eltűnt emberek lehetnek. Teljesen véletlenül bukkantak rájuk.

Az oklahomai autópálya-rendőrség emberei egy új hanglokátort próbáltak ki a Foss-tavon, amikor a szerkezet két autót jelzett egymás közelében a tó mélyén, alig öt méterre a parttól – jelentette a helyi sajtó. Miután a két rozsdás járművet kiemelték, legnagyobb meglepetésükre három-három holttestet találtak bennük. Helyiek – és a rendőrség szerint szinte teljesen biztos, hogy két rejtélyes eltűnési eset oldódott meg, amelyek több mint negyven éve történtek.

Az amerikai tóból kiemelt Camarróban három tinédzser maradványai voltak
Fotó: KFOR

Az egyik autóban, egy 1969-es Chevrolet Camarróban három tinédzser holtteste volt. Feltehetően az 1970-ben két iskolatársával együtt minden nyom nélkül eltűnt 16 éves Jimmy Williams autójáról van szó. A három fiatal egy focimeccsre indult el otthonról, de soha többet nem látták őket.

Az ötvenes években készített Chevroletben talált három holttes 1969-ben eltűnt embereké lehet
Fotó: KFOR

A másik autóban, egy 1952-es Chevroletben három felnőtt maradványai voltak. Feltehetően az 1969-ben eltűnt John Alva Porter, akinek 69 éves korában veszett nyoma, miután egyik testvérével és egy barátjával autóba ült. Porter egyik unokája a KFOR televíziónak elmondta: többször csónakáztak a tavon nagyapja eltűnése után, nem is gondolva arra, milyen közel lehet hozzájuk.

A rendőrség közlése szerint hetekbe, de az is lehet, hogy évekbe fog telni, mire az összes holttestet azonosítani tudják. A még élő rokonok már DNS-mintákat adtak a hatóságoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik