Nagyvilág

Cipőben lévő emberi lábfejet sodort partra a víz

San Francisco Ocean Beach (san francisco, tengerpart, )
San Francisco Ocean Beach (san francisco, tengerpart, )

Az emberi maradványt egy túrázó vette észre San Francisco tengerpartján.

A lábfejhez tartozó testnek semmi nyoma nem volt az érintett partszakaszon – közölte a San Francisco Chronicle. A futócipőben lévő láb egy szakértő elmondása szerint már régóta lehetett a tengerben, mire partra sodródott a kaliforniai városnál. Egyelőre semmit sem lehet tudni arról, kié a láb, és hogyan került a partra.

Hasonló eset történt a kanadai Ontario-tónál, ahol az egyik szigetnél találtak egy futócipőben lévő lábfejet. A kanadai sajtóban megjelent hírek szerint a női futócipőben egy bal lábfej volt.

Rejtély

Pár évvel ezelőtt nagy nemzetközi sajtóvisszhangot váltott ki, amikor 2007-től kezdve egymás után bukkantak fel Kanada nyugati partvidékén hasonlóan cipőkben lévő lábfejek. Öt év alatt 12 ilyen felfedezést tettek Brit Columbia partjainál, valamint az azzal szomszédos amerikai Washington államban. 2012 februárjáig csak ötöt tudtak azonosítani.

Arról, hogy miként kerültek oda, több elmélet is született. Volt aki szerint a 2004-es indonéziai szökőár áldozatainak maradványai utaztak át az áramlatokkal a Csendes-óceánon, de egy lábfjeről bebizonyosodott, hogy tulajdonosa több évvel korábban követett el öngyilkosságot egy brit columbiai hídról leugorva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik