Nagyvilág

„Nincs az a pénz, ami kárpótolná a gyerekem halálát”

costa concordia (costa concordia, )
costa concordia (costa concordia, )

Elképzelése sincs, mekkora kártérítést kaphat elhunyt fia után - ezt mondta a Hír24-nek a tavaly zátonyra futott Costa Concordia magyar áldozatának édesanyja. A hajótársaság más áldozatok hozzátartozóival kötött már egyezségeket, Fehér Sándor családjának ügyvédje azonban még tárgyal a hajótársasággal és a biztosítókkal. Ha az időjárás engedi, akkor hétfőn hajnalban kezdik el kiemelni a hajót a tengerből.

Sándor 38 éves volt. Évek óta dolgozott hajókon. Azt tervezte, hogy ha a Costa Concordián lejár a szerződése, akkor felhagy a hajókon való zenéléssel.

A hajón azon a végzetes napon 4229-en utaztak. Harmincketten soha sem tértek haza. Azóta sok lap cikkezett arról, hogy Sándor édesanyja hány millió forintos kártérítést kaphat. Az asszony azonban azt mondja, nem is érti a lapokban szereplő számokat, hiszen ő maga sem tudja, hogy mekkora összegről lehet szó. De nem is igazán érdekli.

„Egyszerűen sírtam ezen! Hogy számszerűsíthetnek valamit is egyáltalán? Nincs az a pénz, semennyi, ami kárpótolhatja, vagy kompenzálhatja az én gyerekemnek a halálát. Ez tény. Bárkinek szívesen odaadom, aki vissza tudná adni őt” – nyilatkozta a Hír24-nek Tereza.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik