Nagyvilág

Ahol a közteresek még a hadsereget is szétverik

A kínai interneten terjedő felvétel egy katonai létesítménynél készült, ahova rombolni érkezett több mint száz közteres.

A kemény módszereikről hírhedtté, és közutálat tárgyává vált kínai közterület-felügyelők leginkább arról ismertek, hogy brutálisan vernek szét bárkit, aki fel mer lépni ellenük. Nem hiába tartják őket sokan kormányzati verőembereknek. A kínai neten az elmúlt napokban terjedő felvétel szerint annyira magabiztosak, hogy még a hadseregnek is neki mernek menni.

A videóhoz mellékelt leírások szerint a videó Csingtao városában készült, egy katonai létesítménynél, szeptember negyedikén. A közteresek egy őrbódét akartak elbontani, de a katonák ellenálltak, és megpróbálták megakadályozni az épület elbontását. Végül verekedés tört ki a két fél között, ami a közteresek győzelmével ért véget. Az épületet egy markoló segítségével a földdel tették egyenlővé.

Ahogy azt az esettel kapcsolatban a Beijing Cream is megjegyzi, nem biztos, hogy a kérdéses épület tényleg a hadseregé volt, és az sem, hogy tényleg katonák verekedtek. Azonban az, hogy a kínai oldalakon olvasható kommentek alapján sokan simán hajlandóak voltak elhinni, hogy a közteresek még a hadsereget is szétverik, sokat elmond a gyűlölt hatóság hírnevéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik