Nagyvilág

Tinit ölt tavaly, most fegyverrel fenyegetett

george zimmerman (george zimmerman)
george zimmerman (george zimmerman)

Őrizetbe vette a floridai rendőrség George Zimmermant, miután felesége feljelentette, hogy a férfi fegyverrel fenyegette meg őt és az apját.

A 29 éves Zimmerman, aki önkéntes rendész volt a floridai Sanfordban, tavaly februárban agyonlőtte a szerinte gyanúsan viselkedő, 17 éves afroamerikai Trayvon Martint. Az elkövetőt júliusban felmentették a hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság vádja alól, ami országszerte tiltakozásokat váltott ki afroamerikai és jogvédő szervezetek részéről.

A feleség, Shellie Zimmerman szerint a férfi hétfőn orrba vágta az apósát, széttörte a nő táblagépét és mindkettőjüket azzal fenyegette meg, hogy lelövi őket. A nő telefonon értesítette a hatóságokat.

A 26 éves Shellie Zimmerman múlt héten válási keresetet nyújtott be a férje ellen, akivel a felmentő ítélet után szétköltözött, miután anyagi ügyeken összekülönböztek.

A nőt augusztusban hamis tanúvallomás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amiért tavaly áprilisban, férje óvadéktárgyalásán valótlanul azt állította, hogy a család fizetésképtelen, holott akkor valójában mintegy 135 ezer dollárjuk volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik