Nagyvilág

Nyolcéves kapott katonai behívót

katona (katona)
katona (katona)

Egy másodikos kisfiúnak kézbesítettek behívót az egyelőre még kötelező sorkatonai szolgálatra Ukrajnában.

A kijevi család a postaládájában találta az egyébként teljesen szabályosan kiállított katonai behívót, mely szerint Ivan fiuknak a jelzett időpontban kötelezően meg kell jelennie az illetékes sorozóbizottság előtt, ellenkező esetben büntetőjogi felelősségre vonásra számíthat.

A törvénytisztelő apa azonnal felkereste a helyi katonai parancsnokságot, ahol mély bűnbánást gyakorolva, sűrű bocsánatkérések közepette közölte, hogy a nyolcéves Ivanuskára bizonyára úgyis nehezen találnának a seregben megfelelő méretű mundért, ezért – ha egy mód van rá – tekintsenek el a besorozásától.

A meghökkent sorozótisztek az okmányirodához fordultak magyarázatért, ahol az egyik ügyintéző sajtóhibára hivatkozott, és elismerte, hogy bizony ő gépelte el a kisfiú születési dátumát, így lett 2005-ből 1995. A sereg – hogy némileg helyrebillentse renoméját és a család zaklatott idegállapotát – megígérte, hogy a közeljövőben egy ingyenes kirándulás keretében a kis Ivanuskának bemutatják az igazi katonaéletet, hogy megtudhassa: miből is maradt ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik