Nagyvilág

Meglincselték a lányokat feláldozó “Fekete Jézust”

papua (papua)
papua (papua)

Dühös tömeg lincselte meg a Fekete Jézusként elhíresült szektavezért Pápua Új-Guineán, miután a férfi több fiatal lányt is megölt áldozati adományként.

A többszörösen elítélt erőszakoskodó szektavezért, Steven Tarit egy nyolcvan férfiből álló csoport Madang régió egyik távol eső falujában levadászta, megölte és kasztrálta – írta a The National című lap hétfőn.

Tari márciusban szökött meg a börtönéből. 2010-ben a szekta négy fiatal nőtagján elkövetett erőszakoskodása miatt ugyanis húsz év börtönre ítélték. Akkoriban ezernyi híve és egy csapat felfegyverzett testőre volt a férfinak, aki jólétet és örök életet ígért követőinek. A szekta tagjai kannibálok voltak, ráadásul időnként fiatal nőket öltek áldozati adományként – írja a The Independent című lap online kiadása.

A lap tájékoztatása szerint Tari és néhány követője az elmúlt héten újabb fiatal nőt “áldozott fel”. A tizenöt éves lányt testén több szúrt sebbel találták meg a helyi rendőrség információi szerint. Amikor a szekta tagjai újabb lányt akartak megölni, a falu lakói megakadályozták ebben, és végül meglincselték Tarit.

A Pápua Új-Guineában, Ausztráliától északra a fekete mágia, a boszorkányság és a kannibalizmus különböző kultúrái a mai napig működnek. Az elmúlt évben például a rendőrség tucatnyi embert tartóztatott le Madangban kannibalizmus miatt. A letartóztatottak legalább hét embert megöltek, majd elfogyasztották azok agyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik