Nagyvilág

Élve égettek el egy boszorkánysággal vádolt nőt

Boszorkányégetés (boszorkányégetés, címlap, )
Boszorkányégetés (boszorkányégetés, címlap, )

A húszéves fiatal anyát egy hatéves fiú rokonai azzal vádolták, hogy varázslattal ölte meg a kisgyereket.

Az eset szerdán történt egy kis faluban Pápua Új-Guineában – közölte két helyi lap. Címlapon számoltak be a lincselésről. A beszámolók szerint a csőcselék először a házában kínozta izzó vasrúddal a boszorkánysággal vádolt fiatal anyát, majd meztelenre vetkőztetve egy kereszteződéshez vitték. Ott összekötözték a kezét és a lábát, benzinnel locsolták le, majd egy szemétkupacra fektették, gumiabroncsokkal rakták körbe, és élve felgyújtották – írta a Post-Courier.

A helyszínre kiérkezett rendőrök és tűzoltók tehetetlenek voltak a több száz fős tömeggel szemben, semmit sem tudtak tenni a nő megmentésére. Csak a holttestét tudták elvinni egy mentőautón.

A Kepari Leniata nevű nőt azzal vádolta a tömeg, hogy varázslattal ölt meg egy hatéves gyermeket. A Nation című lap forrásai szerint az elhunyt fiú rokonai még két másik nőt is boszorkánysággal vádoltak, akik bevallották, hogy szoktak varázsolni, de tagadták a „gyilkosságot”, és kijelentették, hogy Leniata volt a tettes. A két nő egyike már rendőri védelem alatt áll, a másikat még keresik a hatóságok.

A rendőrség közlése szerint a hatéves kisfiú egy helyi kórházban halt meg kedd délután, pár órával azután, hogy a gyomorfájásra és mellkasi fájdalmakra panaszkodott – írta a Nation. A rendőrségen a lapnak elmondták: tudják, hogy kik vettek részt a lincselésben, és nemsokára le is fogják őket tartóztatni. Az esetet emberölésként kezelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik