Nagyvilág

Kutyák ezreit mérgezték meg, hogy eladják húsukat

kutyanyelv(960x640)(1).jpg (kutya, kutyanyelv, szomjas, meleg, )
kutyanyelv(960x640)(1).jpg (kutya, kutyanyelv, szomjas, meleg, )

Pár hónap alatt több mint 11 tonna mérgezett kutyahúst adtak el, főleg éttermeknek.

A kínai rendőrség a nyáron kezdett nyomozásban kutyatolvajok után Hajning városában, miután feltűnően sok kutyatulajdonos jelezte, hogy eltűnt házi kedvence – jelentette a Shanghai Daily. E nyomozás alatt bukkantak a mérgezett kutyahússal kereskedő bűnbandára, miután július elején egy kutyatolvaj üldözése közben méreggel teli viaszgolyókat, ételt és elpusztult kutyákat találtak.

A nyomozók szerint a tolvajok a viaszgolyókba ciánt raktak, és azt húsba rejtve adták a kutyáknak, majd a tetemeket az egyik gyanúsított házában felállított mészárszéken dolgozták fel. Az ebek között kóbor kutyák és házi kedvencek is voltak. A mérgezett kutyahús többségét éttermek vásárolták fel, Csecsiang és Csiangszu tartományokban.

A rendőrség szerint a banda vezetője egy csak Si néven azonosított férfi volt, aki már évek óta működtette „vállalkozását”. A hatóságok hét embert tartóztattak le, akik a nyomozók adatai szerint több mint 11 tonna ciánnal mérgezett kutyahúst adtak, csak az elmúlt pár hónapban. A tolvajok ellen egészségre ártalmas és mérgező ételek árusítása és illegális előállítása miatt emelnek majd vádat.

Az igazán ijesztő a történetben az, hogy a kínai rendőrség közlése szerint Csecsiang tartomány „legnagyobb” ilyen esetét oldották meg, ami arra utal, már máskor, máshol is megtörtént, hogy mérgezett kutyák húsával kereskedő embereket fogtak el, és ez „csak” a legnagyobb ilyen ügy volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik