Nagyvilág

A YouTube-on dicsekedett marihuána-ültetvényével

marihuana(210x140)(6).jpg (marihuána, )
marihuana(210x140)(6).jpg (marihuána, )

„Nem ő a legbriliánsabb elme a világon”.

Ez volt a véleménye a negyvenéves amerikai férfiról Michael Downing serifnek, miután rendőrei letartóztatták a marihuána termesztési módszereit a YouTube-on teljes részletességgel bemutató Kyle Berryt – írta a CBS Boston. A New Hampshire államban élő férfi tavaly év végén 35 felvételt rakott fel a videómegosztóra, amelyekben mindent elmondott ültetvényéről: milyen vegyszereket használ, honnan szerezte a magokat, milyen eszközöket használ, és milyenek a módszerei.

Elkövetett azonban két otromba hibát. Az egyik videóban megmutatta azt a postán érkezett csomagot, amelyben a Nagy-Britanniából rendelt magokat kapta meg, és azon látható volt a neve. Egy másik felvételen pedig egy tükröződő felületen látni lehetett az arcát. Ez alapján a videóit egy bejelentés után folyamatosan figyelő rendőrök már be tudták azonosítani, és januárban le is csaptak házára, ahol az alagsorban 16 növényt találtak – közölte a Union Leader.

Berryt a héten ítélte el egy helyi bíróság marihuána termesztése miatt, és egy évig tartó börtönbüntetést kapott – jelentette a WMUR. A beismerő vallomást tett férfi a bíróság előtt azt állította, hogy nem eladásra szánta a marihuánát, hanem saját felhasználásra, orvosi okokból, műtétek okozta fájdalmai ellen. Az ügyében döntő bírónő ezt az érvet „nehezen hitte el”, de egyetértet a védelemmel abban, hogy Berry „nem drogbáró”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik