Nagyvilág

Megbüntettek két képviselőt

javor-benedek-es-szabo-rebeka(210x140)(1).jpg (jávor benedek, szabó rebeka, )
javor-benedek-es-szabo-rebeka(210x140)(1).jpg (jávor benedek, szabó rebeka, )

Kövér László házalenök július 5-ei javaslatát megszavazta a parlament.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) két politikusa, Jávor Benedek és Szabó Tímea független országgyűlési képviselők tiszteletdíjának 50-50 ezer forinttal történő csökkentéséről döntött hétfőn az Országgyűlés.

A kormánypárti igen szavazatokkal elfogadott javaslatot Kövér László házelnök terjesztette elő még július 5-én. Ebben azt írta, a képviselők a parlament július 4-i az Országgyűlés rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsítottak.
Az összeg magasabb is lehetett volna, de figyelembe vették, hogy az érintett képviselőknek még nem volt fegyelmi ügyük.

Ezért bűnhődnek

A július 4-ei ülésen a miniszterelnöknek a Tavares-jelentéssel foglalkozó beszéde kezdetén a PM-es politikusok egy molinót tartottak fel az ülésteremben azzal a szöveggel: nem akarunk olyan Európát (áthúzva) Magyarországot, ahol a nagyobb visszaél az erejével és a többség visszaél a hatalmával. Vélhetően Orbán Viktornak a strasbourgi EP-vitában tett azon kijelentésére utaltak, hogy a magyarok nem akarnak olyan Európát, ahol a nagyobb visszaél erejével.

A transzparenst az Országgyűlés munkáját segítő személyzet tagjai vitték ki a teremből.

Lesz még folytatás?

Szabó Tímea augusztus közepén sajtótájékoztatón azt mondta, beperli az Országgyűlés Hivatalát véleménynyilvánítási jogának korlátozása miatt, ha pedig a bíróság elutasítja, alkotmányos panasszal az Alkotmánybírósághoz fordul. Ezzel egy időben megindítják a strasbourgi eljárást is az európai emberi jogi bíróságnál – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik