Nagyvilág

Elfogták a riporternő összes támadóját

indiai-eroszak(960x640)(1).jpg (erőszak)
indiai-eroszak(960x640)(1).jpg (erőszak)

Az indiai rendőrség elfogta vasárnap az ötödik, utolsó körözött férfit is azok közül, akik a gyanú szerint csütörtök este Mumbaiban megerőszakoltak egy 22 éves fotóriporter lányt.

Az ötödik gyanúsítottat a fővárosban, Újdelhiben vették őrizetbe, míg a másik négyet Mumbaiban – az utóbbiak közül egyet pénteken, kettőt szombaton és egyet vasárnap. A fővárosban elfogott személy már útban van Mumbaiba – közölte a rendőrség. Eddig Mumbait tartották a nők számára az egyik legbiztonságosabb városnak Indiában.

A bűncselekmény egy elhagyott textilgyár területén történt. A lány – aki egy életmódmagazinnak dolgozik fotósként – egy férfi kísérővel fényképezni ment a metropolis tengerparti részétől nem messze eső Shakti Mills épületegyütteshez, ahol öt férfi megjegyzéseket tett a lányra, s molesztálni kezdte. A lány kísérője megpróbált közbelépni, de megverték, összekötözték, a lányt pedig a romos épület egyik sarkába vitték, ahol legalább hárman megerőszakolták.

Az áldozatot súlyos belső sérülésekkel szállították kórházba, mindamellett a Times of India című lap vasárnap már azt idézte tőle – nevét nem említve -, hogy “a nemi erőszak nem jelenti az élet végét”. Az indiai törvények tiltják a nemi erőszak áldozatául esettek nevének közlését.

Az eset azért okozott a vártnál is nagyobb felháborodást, mert kísértetiesen hasonlít arra a decemberi újdelhi tragédiára, amikor egy 23 éves diáklányt egy mozgó buszon erőszakolt meg és bántalmazott bestiálisan öt férfi, miután a barátját összekötözték. A lány két héttel később belehalt sérüléseibe. Az elkövetőket a rendőrség elfogta, majd egy bíróság életfogytig tartó börtönre ítélte. Az eset miatt országszerte tiltakozó megmozdulások voltak, aminek hatására szigorították a vonatkozó törvényeket és próbáltak javítani a rendőrök hozzáállásán, akik nem minden esetben foglalkoznak komolyan az ilyen ügyekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik