Nagyvilág

Földhöz vágott egy csecsemőt a rendőr – fogadásból

csecsemő (csecsemő, kína, anya, )
csecsemő (csecsemő, kína, anya, )

A részeg rendőr arra fogadott, hogy az apja kezében lévő gyerek csak egy játékbaba.

A kínai Lincsou városában dolgozó rendőr nagyon magabiztos lehetett abban, hogy meg fogja nyerni a fogadást, hiszen nem sokat foglalkozott azzal, hogy letesztelje elméletét. Inkább gondolkodás nélkül kikapta az apa karjából a héthónapos kislányt, a feje fölé emelte, majd teljes erőből a földhöz vágta – jelentette a kínai sajtó.

A Jüejüe nevű kislány súlyos agysérüléseket szenvedett, valamint több csontja is eltört. Már nincsen életveszélyben, de az eset komoly lelki sérüléseket okozott neki. Anyja elmondása szerint a kislány nagyon ijedőssé vált, fél az idegenektől, és kétségbeesetten kapaszkodik belé, ha egy autó megy el mellettük. A csecsemőt nemrég Pekingbe szállították, hogy további vizsgálatokat végezzenek el rajta.

A csecsemőt földhöz vágó Kuo Cenghszit szintén kórházba kellett szállítani aznap este. Tette után ugyanis több száz járókelő vette körbe, és jól megverték. Ezen felül ő állta a kislány negyvenezer jüanos kórházi kezelését.

Jüejüe anyja karjában – földhöz vágta egy részeg rendőr, azóta retteg az idegenektől
Fotó: Chinanews

A hatóságok azonban nem nagyon igyekeztek azzal, hogy a megfelelő büntetéssel sújtsák az ötvenéves rendőrt. A csecsemő földhöz vágásárért ugyanis mindössze 15 nap elzárást kapott.

Ez azonban megváltozott, miután a még július közepén történt esetről egy hónappal később beszámolt egy nagy példányszámú kínai lap, és érthető módon a kínai netes társadalom hatalmas felháborodással reagált a történtekre. A cikk megjelenése, és az azt követő háborgás után a helyi hatóságok le is tartóztatták Kuót, aki ellen súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást. A helyi rendőrség vezetői közül elbocsátottak három rendőrtisztet, amiért nem megfelelő módon kezelték, hogy egyik beosztottjuk majdnem megölt egy csecsemőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik