Nagyvilág

Öngyulladás miatt kórházban egy csecsemő

műtét (műtét)
műtét (műtét)

Az indiai fiú rövid élete alatt már negyedik alkalommal lett „spontán öngyulladás” áldozata.

Legalábbis ezt állítja a Rahul nevű fiú anyja, aki először akkor nézte végig a gyerek öngyulladását, amikor a fiú még csak kilencnapos volt. De a spontán öngyulladást jelölték meg a fiú égési sérüléseinek magyarázataként a Rahult kezelő indiai orvosok is – jelentette az indiai sajtó.

A fiút legutóbb előző hét csütörtökön vitték kórházba égési sérülésekkel Csennaj városában. A fiú az orvosok hétvégi közlése szerint stabil állapotban van. Testének tíz százaléka égett meg. Anyjának elmondása szerint a három hónapja született Rahul már negyedik alkalommal gyulladt ki csak úgy magától.

Az orvosok most tesztekkel igyekeznek megtalálni az „öngyulladás” okát. A hétfőn elvégzett vizsgálatok eredménye szerint mája és veséi teljesen rendben vannak, és csontrendszerében sem találtak semmi sérülést. Még várják a vér- és vizeletvizsgálat eredményeit – írta a Times of India.

Közben a családot kiközösítették a falujukban, arra kérve őket, hogy hagyják el a települést, és egy templomban húzzák meg magukat, amíg a fiú – akit a falusiak szerint gonosz szellemek szálltak meg – meg nem gyógyul.

Az eset megosztotta az indiai orvostársadalmat. Sok doktor szerint a fiú valóban a spontán öngyulladás áldozata lett, és az indiai sajtóban megjelent hírekből az látszik, hogy ezt teljesen komolyan is gondolják. Bár a spontán öngyulladás létezését még senkinek sem sikerült bizonyítania, a nyilatkozó indiai orvosok többet is felsoroltak az elterjed magyarázatok közül: gyúlékony gázt termelő baktériumok, magas alkoholszint a vérben, vagy a bőrön át kipárolgó gáz okozhatja a spontán öngyulladást.

Egy égési sérülésekkel foglalkozó specialista azonban a Times of Indiának kijelentette: a spontán öngyulladás kamu, és nem lehetséges, hogy egy kisbaba csak úgy önmagától kigyulladna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik