Nagyvilág

Túszul ejtett több embert egy fegyveres Németországban

Ingolstadt polgármestere nincs a túszok között, egyik helyettese és más alkalmazottak viszont igen. A túszejtőnél fegyver van. Merkel lemondta a városba délutánra tervezett programját.

Túszul ejtett több embert egy fegyveres férfi hétfő délelőtt a bajorországi Ingolstadt belvárosában, egy önkormányzati épületben. Az úgynevezett régi városháza környékét a rendőrség lezárta. A túszejtő ismeretlen, és egyelőre tettének indítéka sem ismert.

A Donaukurier.de helyi hírportál szerint a túszejtő tíznél kevesebb embert tart fogságban. Az biztos, hogy a város polgármestere nincs a túszok között, egyik helyettesét viszont nem találják, autója pedig az épület előtt áll. Az önkormányzat több munkatársának tartózkodási helye is ismeretlen.

Az úgynevezett régi városháza környékét a rendőrség lezárta, és kapcsolatba lépett a túszejtővel, aki kora délutánig nem támasztott követeléseket. A 24 éves férfit az önkormányzat egy női munkatársának zaklatása miatt kitiltottak Ingolstadt valamennyi önkormányzati épületből – mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

A férfinél egy maroklőfegyver van. Túszul ejtette a város egyik alpolgármesterét, a lakossági panaszokkal foglalkozó osztály vezetőjét és azt a nőt, akinek úgynevezett fenyegető zaklatása (stalking) miatt eljárás indult ellene.

Az eset miatt a konzervatív CDU lemondta a párt elnöke, Angela Merkel kancellár délutánra, az ingolstadti belvárosba tervezett kampányrendezvényét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik