Nagyvilág

Két halott a banki túszdrámában

swat (swat)
swat (swat)

A rendőrök lelőtték a túszejtőt, és az egyik túsz később belehalt sérülésébe.

Túszokat ejtett egy férfi az egyesült államokbeli Louisiana államban egy bankban, és kettőt meglőtt, amikor a rendőrség taktikai beavatkozó egységei (SWAT) megrohamozták az épületet.

Albert Paxton, a louisianai rendőrség szóvivője elmondta: a speciális egységek közel tizenkét óra tárgyalás után, helyi idő szerint szerda hajnalban rohamozták meg a St. Joseph nevű, 1200 lelkes kisváros banképületét, mivel a bankrabló a túszok megölésével fenyegetőzött.

A jemeni szülőktől származó, kaliforniai születésű, húszéves Fuaed Abdo Ahmed meglőtte mindkét túszát, amikor a különleges egységek berontottak az épületbe. A rendőrök azonnal tüzet nyitottak, a túszejtő a helyszínen meghalt. A két meglőtt túsz – egy férfi és egy nő – közül az egyik a kórházban belehalt sérüléseibe.

A fiatal férfi kézifegyverrel lőtt túszaira, de a rendőrök egy puskát és különböző kínzóeszközöket is találtak nála.
Ahmed három banki alkalmazottat ejtett túszul, de egyiküket néhány óra múltán elengedte. A férfi szüleinek kisboltja van a louisianai kisvárosban.

Az AP hírügynökség értesülései szerint Ahmed paranoid skizofrén volt. Arra panaszkodott, hogy hangokat hall a fejében, és meg volt győződve arról, hogy egy készüléket helyeztek az agyába. A rendőrök szerint nem bankrablásra készült, célja kezdettől fogva maga a túszejtés volt, otthonában túsztárgyalásokról szóló könyveket találtak.

“Dühös volt az emberekre, akik szerinte gonoszak voltak vele” – mondta Mike Edmonson rendőrkapitány, hozzátéve, hogy semmi jelét nem találták annak, hogy a túszejtő és túszai között korábban bármilyen kapcsolat lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik