Nagyvilág

Rendőröket öltek Egyiptomban

Vérontás Egyiptomban (egyiptom, )
Vérontás Egyiptomban (egyiptom, )

Legalább 25 rendőrt megöltek ismeretlen támadók egy rajtaütésben hétfőn Egyiptomban, a Sínai-félszigeten - közölték a helyi biztonsági szervek.

Feltehetően kézi páncéltörő rakétavetőből (RPG) kilőtt gránát talált el két rendőrségi minibuszt a Gázai övezet határán fekvő Rafah város közelében. A detonációban 25 rendőr életét vesztette, ketten megsebesültek.

A körzet a radikális iszlamisták fellegvára. Tavaly augusztusban iszlamista merénylők 16 rendőrt öltek meg ugyanitt egy ellenőrzőpont elleni támadásban.

Magyar nincs bajban

A Külügyminisztérium továbbra sem tud Egyiptomban bajba jutott magyar állampolgárról, az ott nyaralók hazautazása rendben folyik – mondta a tárca sajtófőosztályának vezetője hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hangsúlyozta: a Vörös-tengernél továbbra sincs arra utaló jel, hogy erőszakos cselekményre kerülne sor.

A magyar állampolgárok számára vészhelyzeti telefonszám áll rendelkezésre, de ezen a számon eddig csak érdeklődők jelentkeztek, bajba jutott állampolgár még nem kért segítséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik