Belföld

Hazatért 500 turista Egyiptomból

ferihegy(430x286)(1).jpg ()
ferihegy(430x286)(1).jpg ()

Még 800 magyar nyaraló van a harcok dúlta észak-afrikai országban.

Három repülővel hoztak ma haza turistákat az egyiptomi üdülőhelyekről – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. Tájékoztatása szerint előre tervezett járatokról van szó, a többlet személyforgalom nem okoz semmiféle fennakadást a repülőtér forgalmában.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) szóvivője azt közölte, hogy az 1300 Egyiptomban tartózkodó szervezett utas közül vasárnap már 500-an hazatérnek.

Hozzátette, hogy csak azok jelentenek többletet, akiknek az eredetileg tervezett időpont előtt kell hazautazniuk, voltaképpen azok, akik két hétre mentek nyaralni. Információi szerint ők elférnek az előre beütemezett charterjáratokon.

Kedden és pénteken jönnek 500-an

Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy több mint 500 utasuk tartózkodik Egyiptomban. Hurghadából kedden és pénteken térnek haza az ügyfeleik, Sarm-es-Sejkből pedig szerdán. Újabb turnusokat nem utaztatnak ki.

Hozzátette: azoknak, akik lefoglalták és befizették egyiptomi nyaralásukat, alternatív utazásokat ajánlanak fel. Ennek érdekében próbálnak lekötni nagyobb fogadókapacitásokat más országokban. Azok az utasok, akik ezt nem fogadják el, visszakapják a pénzüket. Call-centerük folyamatosan működik reggel és este 8 között – mondta az ügyvezető.

A Külügyminisztérium szombaton jelentette be: már Egyiptom üdülőhelyeire sem javasolja az utazást a magyar állampolgároknak a biztonsági helyzet érdemi javulásáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik