Nagyvilág

Gyermekek bámulták a brutális kivégzést (18+)

Brutális videót töltöttek fel az erősen cenzúrázott Sina, kínai közösségi oldalra egy az ázsiai országban lezajlott nyilvános kivégzésről – számolt be a hírről a Daily Mail.

A felvételen jól látható, amint egy a nyakában táblát viselő, megbilincselt férfit több rendőr egy domboldal melletti irtásra vezet. Az egyenruhások letérdeltetik, egyikük a tarkójához szorítja a fegyverét, majd hidegvérrel fejbe lövi.

A videóból kiderül, hogy a dombon rengeteg bámészkodó, köztük több kisgyermek nézte végig szinte szótlanul a rémisztő jelenetet. A felvételt eddig több mint 2,3 millióan látták az erősen cenzúrázott, kínai Facebooknak is tekinthető közösségi portálon, a Sinán.

A filmet a dombon álló közönség egyik tagja készítette. Sajtóinformációk szerint a kivégzés tavaly novemberben történt, feltehetően egy kisebb falu határában, Guizhou tartományban. A videó egyébként már azóta fent van a Youtube-on, amit Kínában nem láthatnak a felhasználók.

Pekinget rengeteg kritika éri, amiért nem hozza nyilvánosságra az országban tartott kivégzések pontos számát. Az Amnesty International jogvédő szervezet szerint évente több ezer embert kísérnek vesztőhelyre. Sokukról nem derül ki, hogy miért kell meghalniuk. Gyakran még a hozzátartozókat sem tájékoztatják a kivégzésről – írja a Daily Mail.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik