Nagyvilág

Csecsemőt adtak el a szülészetről

baba (baba)
baba (baba)

Nem ez volt az első eset a kórházban.

A szülőket megtévesztve eladtak egy egészséges babát a kórházi szülészetről az északnyugat-kínai Senhszi tartományban.   A szülészfőorvos azt közölte az anyával, hogy gyermeke olyan súlyos betegségekkel jött a világra, amelyek gyógyítása rendkívül költséges, és rábeszélte a házaspárt, bízza rá a gyermek sorsát. A szülőkkel ezért átszámítva mintegy 3600 forint fizettettek, majd az orvos eladta a babát. Az anyuka nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy esetleg becsapták őket, 4 nappal később feljelentést tettek a rendőrségen.

A nyomozás során kiderült, hogy a csecsemőt egynapos korában átszámítva mintegy 800 ezer forintért adta el az orvos egy Sanhszi tartományból (Észak-Kína) érkező párnak, akik több mint 1,1 millió forintért adták tovább. A rendőrök vasárnap hajnali három órakor találtak rá a gyermekre a Honan tartományi Anjang városban. A csecsemő a DNS-vizsgálat után, egészségesen került vissza a szüleihez.

Az intézmény igazgatóját és két helyettesét elbocsátották az állásából, a vétkes orvost és két társát pedig emberkereskedelem gyanújával őrizetbe vették, a nyomozás folytatódik.

Az ügy napvilágra kerülése óta már legalább 7 család jelentkezett, hogy tőlük is hasonló módszerrel vették el a gyermeküket. A legrégebbi 2006-os eset. Valamennyi ügyben nyomozást rendeltek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik