Nagyvilág

Nem hívhatják Messiásnak a gyereket

bíróság (bíróság, )
bíróság (bíróság, )

Messiah-ról - magyarul Messiásról - Martinra változtatta egy hét hónapos gyermek nevét egy bíró az Egyesült Államokban. Szerinte az egyetlen igazi messiás Jézus Krisztus, más nem viselheti e címet.

A tennessee-i fiúcska anyja közölte, hogy fellebbez az ítélet ellen. A szülők igencsak meglepődtek a bírói ítéleten, ugyanis azért fordultak bírósághoz, mert képtelenek voltak megegyezni a gyerek családnevében, miközben a keresztnévben egységesek voltak. Az anya, Jaleesa Martin azt akarta, hogy fia Messiah DeShawn Martin legyen, míg az apa ragaszkodott a Messiah DeShawn McCullogh-hoz.

Erre a bíró végül is mindkettejük kedvére tett, mivel a Martin – azaz az anya családneve – keresztnév is, így átkeresztelte a gyereket Messiah-ból Martinra, vezetéknévnek meg hozzácsapta az apáét. A bíróságra Messiah DeShawn Martinként bekerült gyerek végül Martin DeShawn McCullogh-ként került ki onnan.

A bíró intézkedése indoklásában megjegyezte, hogy a gyermek és szülei olyan megyében élnek, amelyben a keresztények vannak többségben, így a fiúnak életében nagy valószínűséggel baja lenne nevével: gúnyolhatnák miatta. Az Egyesült Államokban tavaly 762 fiút kereszteltek Messiah-nak, több mint kétszer annyit, mint tavalyelőtt. A név egyre népszerűbb, bár még mindig csak a 387. a leggyakrabban adott fiúnevek listáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik