Nagyvilág

A „Sátán utasítására” ölt meg 11 embert

bíróság (bíróság, )
bíróság (bíróság, )

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Sydney-ben azt a férfit, aki felgyújtotta az idősek otthonát, amelyben ápolóként dolgozott, és tettével 11 ember halálát okozta. A vádlott, a 37 éves Roger Dean azzal védekezett, hogy a Sátán utasítására cselekedett.

A tűzben további nyolc ember súlyosan megsérült. Dean bevallotta, hogy 2011. november 18-án – amikor éppen ügyeletes volt – felgyújtotta az otthon egyik hálószobáját, amelyben két idős ember aludt. A tűz átterjedt az épület többi részére is.


Fotó: AFP / Greg Wood

Deant a rendőrség néhány órával a tette előtt az otthonában kihallgatta egy lopási ügyben. Azzal gyanúsították, hogy vényköteles gyógyszereket lopott az otthonból. A lopás tényét a férfi később bevallotta. Az ügyészség meggyőződése szerint a férfi azért gyújtotta fel az épületet, hogy megsemmisítse a lopási ügyben őt terhelő bizonyítékokat.

A vádlott rendőrségi vallomásában elismerte, hogy ostobaságot követett el, de közölte, hogy azt a gonosz sugallatára tette. “Nem fogják elhinni, de mintha a Sátán mondta volna nekem, hogy ezt kell tennem. Nagyon szeretem az otthon lakóit, és nagyon jó kapcsolatom van velük. Így most nagyon kellemetlenül érzem magam, és úgy gondolom, gonosz vagyok. Elcsábítottak gonosz gondolatok, amelyek erre a cselekményre késztettek” – mondta egy videofelvétel tanúsága szerint.

Dean közvetlenül a tűzeset után egy televíziós interjúban arról számolt be, hogyan segített az ápoltak mentésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik