Nagyvilág

Szemét árasztotta el a turistaparadicsomot

mükonosz (mükonosz, görögország, )
mükonosz (mükonosz, görögország, )

Óriási mennyiségű hulladék gyülemlett fel a görögországi Míkonosz szigetén, ami veszélyezteti a lakosság és a városba látogatók egészségét - adta hírül a görög média.

A Szkai görög rádió egy hatósági felhívást idézve arról számolt be, hogy a kicsiny szigeten kritikus mennyiségű szemét gyűlt fel a közterületeken. A rádió szerint a konténerekben, az utcán és a gyakran illegális szemétlerakóhelyeken tárolt szemét súlya meghaladja a 80 tonnát.

Az elmúlt héten az elbocsátások miatt közalkalmazottak tömegei sztrájkoltak Görögországban, többek között a szemétszállítók is bojkottálták a munkát.

A rádió szerint a szeméttárolás régi problémának számít Míkonoszon, ahol a hulladékgazdálkodás nem felel meg az európai uniós normáknak. Jellemzőek az illegális szemétlerakók is, amiért az uniós hatóságok többször szabtak ki pénzbírságot.

A míkonoszi illetékesek szerint a legtöbb szemétszállító kocsi létszámleépítés miatt függesztette fel a munkát a szigeten, ezért nem tudják megoldani a hulladék rendeltetésszerű elhelyezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik