Nagyvilág

Óriási botrány a családanyát megerőszakoló rendőrök miatt

ukrán tüntetés guminőkkel (nemi erőszak, rendőr, tüntetés, )
ukrán tüntetés guminőkkel (nemi erőszak, rendőr, tüntetés, )

Ukrajnában országszerte tüntetések voltak csütörtökön egy nemrég rendőrök által brutálisan megerőszakolt és összevert nő miatt.

Az országban továbbra sem nyugszanak a kedélyek, a nemi erőszak politikai üggyé vált az országban.

Viktor Janukovics elnök kijelentette, hogy példaértékű büntetést vár el a bűntettet elkövető rendőrökkel szemben. Csütörtökön a dél-ukrajnai Mikolajiv megyei településen, ahol az eset történt, még mindig mintegy másfél ezren tüntettek a rendőrség épülete előtt, amelyet a hét elején a feldühödött helybeliek megrohamoztak, Molotov-koktélokkal és kövekkel dobáltak meg. Helyi beszámolók szerint a tiltakozóakción már nemcsak helybeliek vannak, hanem megjelentek politikai erők képviselői is, főként a nacionalista (Szabadság) Szvoboda párt képviselői. Ez a tömeghez szóló beszédekből derült ki, ahol a rájuk jellemző jelszavak, a “dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek!” kifejezés hangzott el sorozatban.


Rendőrnek öltözve, guminőkkel felfegyverkezve tüntettek
Fotó: AFP / Sergei Supinsky

Nem ez volt az első eltusolási kísérlet

Kijevben demonstrálók guminőket vittek a belügyminisztérium elé. A megmozdulást szervező civil szervezet képviselői elmondták, hogy a Vragyijivca településen történt eset az utolsó csepp volt a pohárban. Az ukrán lakosságot felháborítja, hogy rendőrök rendre büntetlenül úsznak meg általuk elkövetett bűncselekményeket.

A megyeközpontba, Mikolajiv városába is tüntetést hirdettek ellenzékiek.

A dél-ukrajnai Mikolajiv Megyében lévő Vragyijivca faluban a 29 éves nőt június végén erőszakolta meg három férfi. Berángatták az autójukba, egy erdőbe vitték, ahol összeverték és megerőszakolták. Az áldozat súlyos sérülésekkel, nyílt koponyatöréssel és számos egyéb sebbel, véraláfutásokkal az arcán került kórházba, kétszer is megműtötték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik