Nagyvilág

Rendőrök erőszakolták meg a családanyát

ukrajna (ukrajna)
ukrajna (ukrajna)

Lincshangulat alakult ki a brutális bűncselekmény és az eltussolására tett kísérlet miatt Ukrajnában.

Molotov-koktélokkal és kövekkel dobálta meg a helyi rendőrkapitányság épületét egy ukrajnai kisváros feldühödött lakossága. A keddre virradó éjjel kialakult lincshangulat oka az volt, hogy a nyomozóhatóság futni hagyta az egyik elkövetőt, a helyi rendőrség kapitányát, aki szoros rokoni kapcsolatban áll a járási főügyésszel.

A több mint ezerfős tömeg a rendőrtiszt azonnali letartóztatását vagy kiadását követelte. A megmozdulások másnap fényes nappal is folytatódtak. A kirendelt rohamrendőrök több ízben is összecsaptak a tömeggel. A történteknek több sérültje van.

A közép-ukrajnai Vragyijevkában még június 26-án éjjel rabolta el áldozatát a két rendőr. Egy taxiba tuszkolva kivitték a közeli erdőbe a sofőr segítségével, ahol megerőszakolták, majd félholtra verték. A fiatalasszonyt jelenleg a megyei kórház intenzív osztályán ápolják, miután nyílt koponyatörése miatt életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

A belügyminisztert a lakosság viselkedése zavarta

Az eset azt követően derült ki, hogy a helyi lakosság értesítette a sajtót. A belügyminisztérium illetékesei azt mondják, hogy a történtekről ők is az újságokból értesültek, mivel a helyi rendőrség minden információt visszatartott, és megpróbálták eltussolni az ügyet. Napokon át valóságos terror alatt tartották a sértett rokonságát, és az esetet nyilvánosságra hozni szándékozó rokonokat.

Azóta menesztették a járási főügyészt, és felmentették állásából a megyei rendőrkapitányt is, mert részt vettek az ügy eltussolásában. A legfrissebb hírek szerint azóta elrendelték az eddig szabadlábon hagyott rendőrkapitány őrizetbe vételét is. Az egyre terjedő rendőrellenes közhangulatra tekintettel Viktor Janukovics a saját hatáskörébe utalta az ügyben kezdeményezett nyomozás felügyeletét. Az ukrán parlament az ügy kapcsán soron kívül meghallgatta Vitalij Zaharcsenko belügyminiszter beszámolóját, aki többek között felháborodásának adott hangot a helyi lakosság viselkedése miatt.

Az áldozat – egy 10 éves kisfiú anyja – az orvosok szerint szépen gyógyul, és szerdán már megengedték neki, hogy kiszálljon az ágyból, bár még számos műtét vár rá, mivel az arccsontja is darabokra tört. A kórtermének bejáratánál az Ukrán Biztonsági Szolgálat ügynökei vigyáznak a testi épségére a nap 24 órájában. Az ukrán TSZN híradóműsor szerint a lakosság jelenleg is a helyi kapitányság előtt tüntet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik