Nagyvilág

Kivégeztek egy külföldit Kínában

kivégzés (kivégzés)
kivégzés (kivégzés)

A kábítószercsempész nő 2011 óta az ötödik Fülöp-szigeteki állampolgár, akit Kínában kivégeznek.

A kivégzett nő nevét sem hazájában, sem Kínában nem hozták nyilvánosságra. Még 2011-ben kapták rajta férfi unokatestvére társaságában, amint heroint próbált Kínába csempészni. A férfit szintén halálra ítélték, de a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztették, ami lényegében életfogytig tartó szabadságvesztést jelent.

2011 márciusában három Fülöp-szigeteki állampolgárt – két nőt és egy férfit – végeztek ki kábítószer-csempészet miatt Kínában, majd hónapokkal később, még ugyanabban az évben egy újabb férfi drogfutáron hajtották végre a halálos ítéletet, mert másfél kiló heroint vitt Kínába. A Fülöp-szigetek elnöke, Benigno Aquino valamennyi esetben megpróbált közbenjárni az elítéltek büntetésének enyhítéséért.

Kínában már 50 gramm heroin becsempészése az országba 15 év börtönnel vagy halállal büntethető. A kínai igazságszolgáltatás nem tesz kivételt a külföldiekkel sem. Az utóbbi években egy brit, több japán, nigériai, dél-afrikai és Fülöp-szigeteki kábítószercsempész kapta a legsúlyosabb büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik