Nagyvilág

Bankrablónak hitték a maszkos rákbeteget

Joe Jaramillo (joe jaramillio, rákbeteg, maszk, )
Joe Jaramillo (joe jaramillio, rákbeteg, maszk, )

Sebészeti maszkkal az arcán ment be egy bankba, hogy védve legyen egy nappal kemoterápiája után. Zsaruk fogták közre.

Az 57 éves kaliforniai férfi egy nappal kemoterápiás kezelése után tért be bankjába Montebello városában, hogy pénzt vegyen fel – jelentette a CBS LA. Joe Jaramillo beismerte, hogy orvosa tanácsa ellenére ment az utcára, hogy „önállóan csináljon valamit”. A rákbeteg férfi azért elővigyázatos volt: egy sebészeti maszkok húzott a fejére, hogy védve legyen a fertőzések ellen.

Végül mégis a maszk okozott neki kellemetlen perceket. A bank alkalmazottjai ugyanis azt hitték, hogy körözött bankrablóval van dolguk, aki ugyanolyan maszkot viselve rabolt ki pár bankot a környéken. Annak ellenére hitték a bűnözőnek, hogy Jamarmillo elmondta nekik, miért van rajta az orvosi maszk.

Joe Jaramillio. Elmondása szerint még maszkban sem hasonlít a körözött bankrablóra
Fotó: CBSLA

Jaramillo a CBS LA-nek elmondta: egyszer csak azt vette észre, hogy hat helyi rendőr veszi körbe, miközben a kivenni akart pénzkifizetésre várt. Ami egyébként elmondása szerint különösen lassan haladt. Utólag azt gondolja azért, mert a bankosok az időt húzták a rendőrök kiérkezésére várva.

A puskákkal kiérkezett rendőrök végül elengedték a rákbeteg férfit, miután kikérdezték és átkutatták autóját, és bocsánatot kértek a kellemetlen percekért. Jaramillo elmondta: a rendőrökre nem haragszik, de a bankra már jóval dühösebb, amiért összekeverték egy bankrablóval.

A pénzintézet szóvivője az esettel kapcsolatban nem tudott információt adni az amerikai sajtónak. Így nem tudni, hogy a bank szerint miért volt gyanús a sebészi maszkos férfi, aki saját számlájáról akart pénzt felvenni, iratokkal azonosította magát, semmi fenyegetést nem tett, és még arra is megnyugtató magyarázatot tudott adni, hogy miért van rajta a maszk. Talán azt gondolták, hogy a körözött bankrabló a „munkaruhájában” intézne egy egyszerű átutalást?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik