Nagyvilág

A parton fekvő hulla nem érdekelte strandolókat

Hulla a strandon (holttest, strand, olaszország, )
Hulla a strandon (holttest, strand, olaszország, )

Fürdőztek, játszottak és nevetgéltek, miközben egy idős nő holtteste feküdt méterekre tőlük a tengerparti homokban.

A 78 éves orosz nő hétfőn halt meg az olaszországi Formia tengerparti strandján, feltehetően szívrohamot kapott, amikor a vízben volt. Két turista vette észre az élettelenül sodródó nőt, akit kivonszoltak a partra, de hiába próbálták újraéleszteni. A holttestet letakarva hagyták a víz közelében.

Az ember azt gondolná, hogy egy hulla mellett nincsen kedve senkinek vidám játékokra, de az ott strandoló nyaralókat látszólag teljesen hidegen hagyta az idős nő holtteste, és folytatták a pihenést. Az esetről készült fényképeken látni, ahogy pár méterre játszanak és fürdőznek a strandolók a letakart testtől, vagy éppen párjukkal flörtölnek a homokban fekve.

„Szégyelljék magukat azok az emberek, akik így viselkednek” – jelentette ki az esettel kapcsolatban a helyi polgármester.

A Daily Telegraph beszámolója szerint majdnem teljesen hasonló jelenetek játszódtak le a másik olasz strandon is, ahol egy 19 éves fiatalember fulladt a tengerbe. Az ottani strandolók közül szintén sokan figyelmen kívül hagyták a fehér lepellel letakart holttestet, és zavartalanul folytatták a pihenést. Végül a kiérkező mentők voltak azok, akik felszólították őket, hogy mutassanak egy kis tiszteletet az elhunyt felé. Egy helyi lap szerint az esetet bemutató fényképek „gyomrosként hatnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik