Nagyvilág

Diáklányokat és tanárokat gyilkoltak a terroristák

Két robbanás is történt, és megtámadták a kórházat is, ahova a sebesülteket vitték.

Kettős merényletet követtek el terroristák a pakisztáni Kvettában szombaton: először az ottani női egyetem egyik autóbuszát robbantották fel, majd a sebesültek nyomába eredve egy kórházba is betörtek, ahol megint robbantottak és lövöldözni kezdtek – közölte a rendőrség.

Az első pokolgép a Szárdár Bahadur Hán női egyetem parkolójában álló buszban robbant fel, amikor a diákok éppen elindultak volna a délelőtti tanítás után. Meghalt 11 tanár és diáklány, 22-en megsebesültek. Egyesek válságos állapotban vannak. A jármű kigyulladt, ezért sok az égési sérült.

A sebesülteket a Bolan egészségügyi központba vitték, ahol egy óra múlva újabb robbanás történt a helyi sajtó szerint, és további 12 ember vesztette életét. A második pokolgépet akkor robbantották fel a terroristák, amikor sietve a kórházba érkeztek a sebesültek hozzátartozói. Ezzel párhuzamosan fegyveresek foglalták el a központ egy részét, és tűzpárbajt vívtak a biztonsági erőkkel, amelyek később megrohamozták az épületet, kiszabadították az orvosi személyzetet és a látogatókat ( körülbelül 35 embert), s végeztek négy támadóval, egyet pedig elfogtak.

A helyi televíziók élőben követték a fejleményeket. A terroristák kiléte egyelőre nem ismeretes. Beludzsisztánban, ahol Kvetta is van, többféle vallási és politikai ellentét osztja meg a vegyes nemzetiségű lakosságot.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik