Nagyvilág

Újra sugároz a görög köztévé

foci-tévében (futball, televízió, )
foci-tévében (futball, televízió, )

Az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) segítségével újra láthatják az ERT görög köztévé hírcsatornájának műsorát a műholdas sugárzásra előfizető görögök.

A genfi székhelyű EBU tájékoztatása szerint csütörtök délutánig csak a genfi központból, az EBU webhelyén, az internet révén tudták elérhetővé tenni az ERT műsorát. Az EBU mérnökeinek azonban sikerült olyan „megkerülő megoldást” találniuk, amelynek révén délután óta az EBU athéni földi állomásán keresztül is továbbítani tudják az ERT szaloniki stúdiójában készülő műsort.


Fotó: MTI / EPA / Oresztisz Panajotu

Az ERT jele Európában a Hotbird 13A, Ázsiában az APSTAR 7, Óceániában pedig az Intelsat 19 és Optus D2 műholdon érhető el.

Az Európai Műsorszórók Uniója – az Eurovízió és az Eurorádió működtetője –, amely 56 ország közmédia-intézményét fogja össze, egy másik közleményében arról számolt be, hogy 39 országból 50 közmédia-vezető írta alá közös állásfoglalásukat, követelve az ERT tévéállomás normális működésének azonnali helyreállítását.

„A görög kormány antidemokratikus és szakszerűtlen lépése aláássa a görög közmédia létét és a kormánytól való függetlenségét” – olvasható a nyilatkozatban, amelynek aláírói közt található Jónás István, a Magyar Rádió és Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója is.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik