Nagyvilág

Csendőrök őrzik a Mont Blanc-t

mont-blanc(1)(960x640).jpg (mont blanc, helikopter, alpok, )
mont-blanc(1)(960x640).jpg (mont blanc, helikopter, alpok, )

Francia csendőrök álltak szolgálatba a Mont Blanc magasan fekvő lejtőin, hogy véget vessenek a „Fehér Hegy” hatalmas, szabadtéri illemhelyként való használatának.

A francia-olasz határon emelkedő Mont Blanc fő mászószezonjában olyannyira zsúfolttá válik a csúcshoz vezető legnépszerűbb útvonal kezdőpontja, hogy a mindenre elszánt mászók ez idáig sátrakban települtek az épület köré. Az újult erővel útra kelő kirándulók maguk mögött hagyták – szerves és egyéb – hulladékaikat.

A hegy területén tilos táborozni, ám a menedékházak túlzsúfoltsága miatt az emberek mostanáig a tilalom ellenére is felverték a sátraikat és csak ritkán kerültek összeütközésbe emiatt a hatóságokkal. A helyi idegenvezetők és illetékes szervek azonban egyre jobban aggódtak a kempingezés környezeti hatása miatt.

A hét vége óta ezért csendőrök felügyelik a Gouter menedékház előtti utolsó, még engedélyezett táborhelyet, annak biztosítása érdekében, hogy egyetlen sátrat se verjenek fel a kijelölt ponton túl. Az engedélyezett területen kívül kempingezőknek azonnal el kell bontaniuk a sátrukat és akár hatezer euró (1,8 millió forint) pénzbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik