Külföld
vlagyimir putyin (vlagyimir putyin, )

Balett közben árulta el Putyin, hogy válik

Pálfi Rita
Pálfi Rita

2013. 06. 06. 22:21

Az orosz elnök és felesége, Ljudmila csütörtökön a televízióban bejelentette, hogy házasságuk felbomlott.

Korábban a témában:

Vlagyimir Putyin feleségével csütörtök este a Kremlben az Esmeralda című balettet nézte meg, és az első felvonás utáni szünetben adtak interjút a Rosszija 24 nevű orosz hírtelevíziónak. Az utóbbi években nagyon ritkán fordult elő, hogy a házaspár együtt mutatkozott a nyilvánosság előtt.

A magas állami tisztségeket betöltő Vlagyimir Putyin nyilvánosan soha nem beszélt szívesen a magánéletéről, röviden és nem szívesen válaszolt az újságírók erre vonatkozó kérdéseire. A csütörtök esti interjúban azonban Putyin és felesége egybehangzóan elismerte, hogy házasságuk zátonyra futott, s közösen döntöttek a válás mellett.

Putyin szerint azért váltak szét útjaik, mert munkája a teljes nyilvánosság előtt zajlik, s ezt az életformát felesége nem szíveli, bár hosszú évekig kitartott mellette. Ljudmila Putyina úgy fogalmazott, hogy házasságuk sorsát megpecsételte, hogy férje munkájából adódóan gyakorlatilag soha nem találkoztak, gyermekeik felnőttek, már saját életüket élik.

putyin kabayeva (putyin, kabayeva) Putyin és Alina Kabayeva, orosz balerina 2001-ben
Fotó: AFP

„Úgy alakult, hogy mindegyikünk éli a maga életét. Én tényleg nem szeretem a nyilvánosságot, nehezen viselem a hosszú repüléseket. Gyakorlatilag nem találkozunk” – mondta az 55 éves Ljudmila Putyina. „Nagyon szeretjük a gyermekeinket, büszkék vagyunk rájuk… a lányok Oroszországban végezték iskoláikat, és itt is élnek” – tette hozzá a 60 éves elnök.

Az újságírónak arra a kérdésére válaszolva, hogy mindaz, ami elhangzott, válást jelent-e, Ljudmila Putyina kijelentette: „Igen, azt lehet mondani, ez civilizált válás.” Putyin pedig fejével bólogatva csupán annyit tett mindehhez hozzá, hogy „igen”.

Putyin és felesége az interjúban azt azonban kijelentette, hogy mindig közeli marad viszonyuk. „Hálás vagyok Vlagyimir Vlagyimirovicsnak, hogy támogat engem” – mondta Ljudmila Putyina.

Vlagyimir Putyin és Ljudmilla 1982 július 28-án kötött házasságot. Két lányuk van, Marija 1985-ben, Jekatyerina 1986-ban született. Ljudmila Putyina bölcsész-regényíró, németül, spanyolul és franciául beszél, egy orosz nyelvművelőközpont létrehozását kezdeményezte.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.