Nagyvilág

Berlusconi csak emberségből segített Rubynak?

A volt kormányfő ügyvédje szerint csak a jó szíve miatt segített a kiskorú prostituálton.

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ártatlanságát hangoztatta ügyvédje hétfőn, a milánói bíróságon zajló Ruby-per újabb tárgyalásán, amelyben kiskorú prostitúcióra való kényszerítésével és hatalommal való visszaéléssel vádolják a politikust.

Niccolo Ghedini védőügyvéd Berlusconival szembeni elfogultsággal vádolta meg a milánói bírói testületet. A jobbközép Szabadság Népe (PdL) volt szenátora szerint a bírák kezdettől fogva az ügyészség álláspontjára helyezkednek.

Fotó nélkül szex sem volt?

A 2011-ben kezdődött Ruby-per lassan a végéhez közeledik. Az ügyészség két héttel ezelőtt hat év börtönt kért Berlusconira, továbbá a közhivataloktól való örökös eltiltását. Hétfői védőbeszédében Ghedini „égbekiáltóan túlzottnak” nevezte az ügyészség indítványát, kiemelve: a Berlusconi villáját látogató és a tárgyalásokon tanúként meghallgatott tucatnyi lány mindegyike tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna Berlusconival. Egyetlenegy kompromittáló fotó nem létezik erről – tette hozzá.  

Ghedini hangsúlyozta, hogy Berlusconi Milánó közeli villájában rendezett találkozók „teljesen normális, elegáns vacsorák” voltak. „Legfeljebb burleszkelőadásokra” került sor az estéken – fogalmazott az ügyvéd. Hozzátette, hogy amikor 2010 májusában az akkori kormányfő, Berlusconi személyesen telefonált a rendőrségre a lopásért letartóztatott „Szívtipró Ruby” szabadon engedéséért, azt kizárólag „emberségből tette”.

53 ezer eurós segítség

Az ügyészség szerint az akkor még kiskorú, marokkói származású Karima el Mahrough 2010 február–május között rendszeres látogatója volt Berlusconinak. A politikus és a bíróságon meghallgatott Ruby egyaránt tagadta, hogy szexuális kapcsolat lett volna közöttük. Berlusconi elismerte, hogy 53 ezer eurót adott a lánynak „segítségként”. Az ügyészség szerint Ruby 4,5 millió eurót kapott, de ezt nem tudták bizonyítani. Ruby azt is elmondta, hogy Berlusconi partijain a lányok félmeztelen apácának, ápolónőnek öltöztek be. A lány azonban hozzátette, nem látta, hogy Berlusconi bárkit is megérintett volna.

Korábban az egyik tanú, Imame Fadil marokkói modell – ahogy arról többek között a Corriere della sera is közölt cikket – részletesen beszámolt a bíróságnak a Berlusconi házaiban rendezett vad partikról. Elmondta: az egyik mulatság alkalmával Nicole Minetti, a Szabadság Népe (PdL) párt lombardiai képviselője és további fiatal nők apácának öltözve lejtettek sztriptíztáncot Berlusconi előtt. A nők egyike a brazil labdarúgónak, Ronaldinhónak volt „öltözve”, mielőtt levetkőzött.

A perben ítélethirdetés június 24. után várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik