Nagyvilág

Közpénzből plasztikáztatott az elnök

botox (botox, szépség)
botox (botox, szépség)

Vizsgálat indul a grúz elnök ellen, aki a gyanú szerint közpénzből végeztetett plasztikai sebészeti kezeléseket az Egyesült Államokban.

Miheil Szaakasvilit azzal gyanúsítják, hogy több mint 11 ezer dollárt (mintegy 2,5 millió forint) költött állami pénzekből botox-injekciós kezelésekre 2009-ben és 2011-ben, New York-i látogatásai során. A grúz elnök állítólag ugyancsak közpénzből, 9 ezer dollárért vett meg egy amerikai színésznőről készült aktképet Nagy-Britanniában.

Az utóbbi időben egyre-másra kerültek nyilvánosságra a volt kormánypárt, az Egyesült Nemzeti Mozgalom magas rangú tisztségviselői, köztük Szaakasvili pénzügyi visszaéléseiről szóló hírek. Az államfőt az utóbbi időben a kormányra került Grúziai Álom párt azzal vádolta például, hogy spanyol szakácsa havonta 11 400 euróval (3,4 millió forinttal) terheli meg a költségvetést, s hogy egyik pártbéli barátjával 53 300 eurót (15,7 millió forintot) költött egy ausztriai fogyókúrára az államvédelmi szervek keretéből. Az ország 45 éves köztársasági elnöke egy másik állítás szerint 114 ezer eurót (33,5 millió forintot) áldozott az adófizetők pénzéből arra, hogy néhány hívével együtt Dubajban ünnepelhesse meg az újévet.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik