Nagyvilág

Terrorgyanú egy Manchesterbe tartó gépen

repulogep(210x140)(12).jpg (repülőgép)
repulogep(210x140)(12).jpg (repülőgép)

Két utas azt állította, hogy fegyver vagy robbanószerkezet van náluk.

Manchesteri célállomása helyett a terrorgyanús légiközlekedési események kezelésére kijelölt londoni Stansted repülőtéren szállt le – katonai gépek kíséretében – a pakisztáni nemzeti légitársaság egyik repülőgépe. A leszállás után a gépet váró rendőrök két utast polgári repülőgép biztonságának veszélyeztetése gyanújával őrizetbe vettek.

A BBC értesülése szerint a két gyanúsított előzőleg azt állította, hogy fegyver vagy robbanószerkezet van náluk. A tévécsatorna idézte a gép egyik utasát, aki egy pakisztáni televíziónak telefonon elmondta: a fenyegetések azután hangzottak el, hogy az utasok egy csoportján belül heves vita robbant ki.

A Boeing 777-est, amely Lahore-ban szállt fel, a brit királyi légierő (RAF) két Typhoon vadászgépe kísérte a londoni repülőtérre. A Pakistan International Airlines járatán 297 utas és 14 főnyi személyzet tartózkodott. Az első jelentésekből csak annyi derült ki, hogy a pilóta “fedélzeti incidenst” jelzett a brit légi irányításnak, és a gép jeladóját vészhelyzeti üzemmódra kapcsolta.

A gép már közel járt Manchesterhez, amikor visszafordult, és egy nagy kör leírása után a Londontól északkeletre fekvő Stansted felé vette az irányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik