Nagyvilág

Ijesztő jelenet egy utasszállítón

Air India (air india, légi utaskísérők, )
Air India (air india, légi utaskísérők, )

Beragadt ajtó miatt nem jutott vissza a pilótafülkébe a repülés közben vécére ment pilóta.

Az eset még hétfőn este történt az Air India egyik belföldi járatán – jelentette az indiai sajtó. Az Újdelhiből Bangalore városába tartó Airbus A320-as típusú gép pilótafülkéjét elzáró ajtó azután ragadt be, hogy – a szabályoknak megfelelően – bezárták, miután a pilóta kiment a vécére. A fülkében a másodpilóta és egy gyakorlópilóta maradt, akik hiába próbálták, belülről sem tudták kinyitni az ajtót.

Végül a másodpilóta a kényszerleszállás mellett döntött, és sikerült is biztonságban letennie a gépet Bhopal repülőterén, ahol a karbantartóknak végül sikerült megjavítaniuk a hibás zárat. A légügyi hatóság közlése szerint az ajtó egy meglazult csavar miatt vált kinyithatatlanná. A karbantartók egyébként kénytelenek voltak az ablakon át bejutni a pilótafülkébe, és onnan megoldani a problémát, mert kívülről képtelenség volt kinyitni az ajtót.

Az Air India közlése szerint nem volt nagy vészhelyzet, mert a másodpilóta pilótaként is szolgál, és nem volt veszélyben a gépen lévő 135 utas. Egy szakértő ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy egészen más lett volna a helyzet, ha a másodpilóta tapasztalatlan lett volna.

Az Air India nemrég azzal szerepelt a hírekben, hogy a pilóta és a másodpilóta aludni ment repülés közben, az utaskísérőkre bízva a gép irányítását. Akkor majdnem tragédia történt, amikor az egyik stewardess véletlenül kikapcsolta a robotpilótát. Még szerencse, hogy akkor ki lehetett nyitni a pilótafülke ajtaját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik