Nagyvilág

Egy ember kapja a 133 milliárdos nyereményt

lottó (lottó)
lottó (lottó)

Egyetlen játékos ütötte meg minden idők egyik legnagyobb, kis híján 600 millió dolláros lottófőnyereményét az Egyesült Államokban.

A Powerball Lottó közlése szerint egyetlen szelvényvásárlóé lett a két hónap alatt felhalmozódott 590,5 millió dollár (133 milliárd forint) főnyeremény. A nyertes kilétéről semmit nem árultak el, csak annyit, hogy a nyerő szelvényt Floridában adták el.

A szerencse kegyeltje helyesen tippelte meg 59 szám közül a nyerő 10, 13, 14, 22 és 52 számot, illetve 35 számból a 11-es pótszámot.

Ha a hét végén sem lett volna telitalálatos szelvény a Powerball Lottón, ezen a héten már kereken egymilliárd dollárra nőtt volna a nyeremény. Az óriási lottónyeremény kilátása már így is lottólázat váltott ki.

Az Egyesült Államok történetének legnagyobb lottónyereménye 656 millió dollár volt tavaly márciusban a MegaMillions lottón. Az előző rekordnyeremény a Powerballon 587,5 millió dollár volt tavaly novemberben.

A Powerballt az Egyesült Államok 42 államában, valamint a szövetségi fővárosban és az amerikai Virgin-szigeteken árusítják. Annak az esélye, hogy valaki eltalálja az 5+1 nyerőszámot 1 a 175 millióhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik