Nagyvilág

Nemcsak a magyarokról mond le a Bricostore

Bricostore(210x140)(1).jpg (barkácsbolt)
Bricostore(210x140)(1).jpg (barkácsbolt)

Az áruházlánc június végéig bezárja horvátországi üzleteit – írta a Poslovni dnevnik horvát üzleti napilap kedden.

A hírt a francia vállalat lapzártáig nem erősítette meg a horvát újságnak, amely azonban üzleti körökre hivatkozva azt írta: a Bricostore már értesítette beszerzőit, hogy bezárja az isztriai Pulában, a Zágráb melletti Sesvetében, valamint a dalmáciai Kastel Sucuracban lévő barkácsáruházait.

A francia tulajdonú cég egyelőre csak Facebook-oldalán jelentette be a távozást: „Igaz, hogy a Bricostore kivonul Horvátországból, a részletekről idejekorán értesülhetnek majd Facebook-oldalunkról is” – válaszolta a Poslovni dnevnik szerint a közösségi hálón a társaság oldalát működtető személy egy, a pulai áruház sorsát firtató kérdésre.

A Bricostore 2004-ben nyitotta meg első áruházát Dalmáciában, három évvel később adták át isztriai üzletét, – a legnagyobb – tízezer négyzetméteres – horvátországi bevásárlóközpontja pedig tavaly kezdte meg a működést a főváros külső kerületében.

A cég mintegy háromszáz embert foglalkoztat az Adria-parti országban, horvátországi befektetéseinek értéke meghaladja a 460 millió kunát (mintegy 18,4 milliárd forint) – derül ki a Poslovni dnevnik cikkéből.

Tavaly novemberben jelentette be a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, hogy év végén kivonul a Bricostore Magyarországról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik