Belföld

Bezár 9 barkácsbolt

A tervezettnél egy hónappal később, de év végén kivonul Bricostore Magyarországról. Több száz dolgozó kerül az utcára.

December 31-én bezár minden magyarországi Bricostore –üzlet, emiatt legalább ezren veszíthetik el munkahelyüket – jelentette be Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke csütörtökön.

Sáling elmondta, hogy szerdán kereste meg őket a francia tulajdonú áruházlánc vezetősége az üzletek bezárásának hírével. Hozzátette: a korábban november végére tervezték a kivonulást, de végül a dátumot kitolták az év végéig.

A Bricostore honlapján elérhető információk szerint a magyarországi BricoStore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S.

A vállalat 1997-ben telepedett meg Magyarországon, jelenleg kilenc áruházat működtet Törökbálinton, Győrben, Budakalászon, Fóton, Soroksáron, Székesfehérváron, Csömörön, Szekszárdon, valamint Miskolcon. Az utolsó bolt 2007 decemberében nyílt a borsodi megyeszékhelyen.

A céginformációs adatok szerint a kft. vesztesége 2009 óta folyamatosan nőtt: 2009-ben több mint 740 millió, a következő évben 1,6 milliárd, majd 2011-ben már csaknem 2,2 milliárd forintos mínuszt könyvelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik