Nagyvilág

Agyonverték Malcolm X unokáját

Bár Mexikóban (malcolm x, gyilkosság, )
Bár Mexikóban (malcolm x, gyilkosság, )

A híres polgárjogi aktivista 28 éves leszármazottjával egy mexikói kocsmában végeztek.

Malcolm Shabazz azért utazott Mexikóba, hogy barátjával, Miguel Suarez szakszervezeti vezetővel járja az országot. A két férfi a fővárosban egy nő invitálására ellátogatott egy belvárosi bárba. Együtt ittak és táncoltak, majd a bártulajdonos közölte velük, hogy 1200 dollárt kell fizetniük a zenéért, az italokért és a nő társaságáért. Vitatkozni kezdtek, majd egy fegyveres férfi egy másik helyiségbe kényszerítette Suarezt, Shabazz pedig a nagyteremben maradt. Suareznek végül sikerült elmenekülnie. Amikor aztán visszament a bárhoz, az épület előtt összeverve találta barátját. A férfi még élt, amikor barátja kórházba vitte, de ott már nem tudtak rajta segíteni.

Shabazz anyja Qubilah Shabazz, Malcolm X hat lányának az egyike. Qubilah négyéves volt, amikor szeme láttára lelőtték az apját 1965-ben Harlemben.

Malcolm Shabazz 1997-ben, 12 évesen felgyújtotta nagyanyja házát. Betty Shabazz súlyos égési sérüléseket szenvedett és meghalt. Malcolm Shabazz az eset miatti bánatáról 2003-ban egy interjúban beszélt a The New York Timesnak. Négy évet töltött a fiatalkorúak börtönében. Később, 2002-ben egy betörési kísérletért három évi börtönbüntetést kapott. Többször kijelentette, hogy büszkén vállalja nagyapja örökségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik