Nagyvilág

Megkínzott és megcsonkított áldozatokra bukkantak (+18)

Hat holttestet találtak Mexikóban, elásva a Michoacan melletti erdőben.

A három férfit és három nőt valószínűleg megkínozták és több helyen megcsonkították. A hatóságok helyi bejelentésre érkeztek ki a helyszínre. A testeket kutyák ásták ki félig, ennek is köszönhető, hogy a közelben lakók észlelték őket.

A vizsgálatok szerint nagyjából egy hónapja ölhették meg a hat embert. A helyi Knights Templar kartell tagjai gyakran kerülnek összetűzésbe más bűnözői csoportokkal. A mostani bűntényt is ezzel magyarázzák a hatóságok.

Újságírók gyerekeivel végeztek Chihuahuában

Meggyilkolták egy újságíró házaspár két fiát Chihuahua mexikói városban – jelentette hétfőn az El Universal című mexikói napilap.

A beszámoló szerint egy csoport fegyveres szombat reggel a házuk ajtaja előtt tartóztatta fel a hazaérkező két, 21 és 23 éves fiatalembert, és géppisztolyból tüzet nyitott rájuk.

Az áldozatok apja az Imagen y Fórmula médiacsoport pénzügyi szakújságírója, anyjuk pedig a chihuahuai El Peso napilap bűnügyi tudósítója. Az államügyészség szerint a bűnténynek nincs köze a szülők újságírói tevékenységéhez. A mexikói média mindazonáltal elhamarkodottnak véli ezt a megállapítást. Ciudad Juárez város újságíró-szövetsége felszólította a chihuahuai hatóságokat, hogy kövessenek el mindent a tettesek kézre kerítése érdekében. Mint írták, a kettős gyilkosság „újabb támadás az újságírószakma ellen”.

Az Egyesült Államokkal határos Chihuahua szövetségi állam az elmúlt években rendszeres színhelye a szervezett alvilág erőszakcselekményeinek. A drogkereskedelemmel vagy korrupcióval foglalkozó újságírók és a helyi média gyakran kerül a bűnözők célkeresztjébe. Sok újságíró szervezet és emberi jogi csoport ezért Mexikót az újságírói munka szempontjából legveszélyesebb országok közé sorolja.

A VIDEÓ MEGTEKINTÉSÉT CSAK FELNŐTT OLVASÓINKNAK AJÁNLJUK!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik