Nagyvilág

11 év után bukkant fel a halottnak hitt nő

A kétgyermekes amerikai asszony 2002-ben tűnt el. 2009-ben halottnak nyilvánították. 2013 áprilisában azonban jelentkezett a rendőrségen, hogy él - számolt be a nem mindennapi történetről a Huffington Post.

A Pennsylvania államban élő Brenda Heist 2002-ben egy napon elvitte a gyerekeit az iskolába, majd egyszerűen eltűnt. Értékeit otthon hagyta, a kocsiját pedig a szomszédos megyében találták meg a rendőrök. A hatóságok sokáig a nő férjét gyanúsították Heist rejtélyes eltűnésével kapcsolatban, de miután kilenc év elteltével sem találtak bizonyítékot a férfi ellen, a vádat végül ejtették, az asszonyt pedig halottnak nyilvánították.

2013 áprilisában – 11 évvel Heist eltűnése után – azonban kiderült, a nő nem halt meg, sőt, mi több, maga jelentkezett a Monroe megyei rendőrkapitányságon, hogy ő egy eltűnt személy, aki megunta a bujkálást, elfogyott minden reménye, ezért segítsenek neki visszatérni a családjához.


Forrás: MTI / AP

Mint mesélte, csupán egy kis szabadságra vágyott, el akart menekülni a családi problémák elől, ezért eltűnésének napján, miután a gyerekeket elvitte az iskolába, egy közeli parkban megbeszélte két hajléktalannal, hogy kiruccannak Floridába egy egyhónapos túrára. A nő végül több mint egy évtizeddel többet töltött távol otthonától a tervezettnél: álnevet vett fel, hidak alatt éjszakázott és autóstoppolt, a napi betevőt pedig többnyire koldulással kereste meg.

A most 54 éves Heist azt mondja, szeretné rendbe hozni a dolgokat, és visszatérni egykori otthonába, a gyerekeihez, de tudja, nem lesz könnyű. Gyerekei azóta 19 és 23 évesek, férje pedig újranősült. A sokáig gyilkossággal vádolt férfi egyébként szintén nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt években: munkahelyéről kirúgták, barátai és ismerősei pedig elpártoltak mellőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik