Nagyvilág

Csaknem százan haltak meg a házomlásban

dakka (dakka)
dakka (dakka)

Legalább 82 halottja van a szerdai dakkai tragédiának – közölték kórházi források. A sérültek száma a hétszázat is elérheti.

Mivel a sérültek közül egyesek válságos állapotban vannak, nincs kizárva, hogy emelkedni fog a halálos áldozatok száma – mondták a hatóságok.

Dakka egyik külvárosában szerda reggel dőlt össze egy nyolcszintes épület, és csak az alsó szintje maradt épen. Az épületben üzlethelyiségek voltak, és egy bankfióknak meg egy varrodának is otthont adott.

Egy tűzoltó szerint a házomláskor mintegy kétezren tartózkodtak az épületben. A legfrissebb jelentések szerint több száz embert sikerült élve kimenteni az épület romjai alól. Katonák és környékbeli lakosok segítik a mentőalakulatokat a túlélők felkutatásában.

Egy helyi rendőrparancsnok szerint az épületben kedden egy repedést találtak, de a varroda tulajdonosai figyelmen kívül hagyták a hatóságok figyelmeztetését, hogy ne engedjenek be senkit a műhelybe.

Bangladesben gyakran húznak fel épületeket építési engedély és az építési szabályok tiszteletben tartása nélkül. Tavaly  novemberben 112 ember halt meg egy dakkai ruhagyárban kitört tűzvészben. A dél-ázsiai országban mintegy négyezer ruhagyár van, amelyek többnyire Nyugatra szállítják termékeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik