Nagyvilág

Összeomlott két nagy irodaépület Rio de Janeiróban

A Rio forgalmas óvárosában állt húsz- és tízemeletes épületek koraeste omlottak össze. Az áldozatok száma egyelőre nem ismert.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy erős robbanást hallottak mielőtt az első, húszemeletes épület összeomlott, és többen is azt állították, hogy a környéken gázszagot lehetett érezni. Eduardo Paes, a város polgármestere nem zárta ki a gázrobbanás lehetőségét, de közölte, hogy „valószínűleg épületek szerkezetével volt probléma”.

Az első, húszemeletes épület helyi idő szerint este háromnegyed kilenckor dőlt romba. A házomlás miatt súlyosan megrongálódott a mellett álló két épület is, és az egyik, egy tízemeletes irodaház később össze is dőlt. A környéket mindenhol törmelék borítja és hatalmas por- és füstfelhő borította be az belvárosi negyedet.

Az áldozatok számáról egyelőre nem lehet tudni pontos adatokat. A GloboNews televízió a polgári védelemre hivatkozva azt közölte, hogy legalább tizenegy ember meghalt vagy megsebesült, más források 11 eltűntről számoltak be. A polgármester közlése szerint négyen megsérültek. Azt nem lehet tudni, hogy mennyien lehetnek a romok alatt.

Az összeomlott épületek Rio forgalmas óvárosában, a Treze de Maio utcában álltak, a Cinelandia téren található városi színház közelében. Nem messze innen található a Petrobras olajipari vállalat és a fejlesztési bank székháza is. Napközben nagyon nagy a forgalom a környéken, de az esti órákban kiürülnek az utcák. A rendőrség leállította a közlekedést a térségben, és a közeli metróállomásokat is lezárták.

Néhány hónappal ezelőtt gázszivárgás miatt robbanás történt egy belvárosi étteremben, s emiatt három ember meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik